Borstvoeding

Het geven van borstvoeding is een bijzondere periode. Soms spannend, krijgt mijn baby wel voldoende en doe ik het wel goed? Met de juiste begeleiding kan het heel ontspannend zijn voor jou en je baby. Borstvoeding is de beste start die je je baby kunt geven. Wij van Kraamzorg Wereld Wonder zullen er alles aan doen om van deze start een succes te maken. Onze kraamverzorgenden zijn opgeleid voor de begeleiding bij borstvoeding. Kraamzorg WereldWonder hanteert de tien vuistregels gericht op borstvoeding van de WHO-Unicef.

Borstvoeding:

Borstvoeding geven Tijdens de kraamperiode staat de kraamverzorgende voor je klaar om alle vragen te beantwoorden en adviezen te geven omtrent de borstvoeding, denk bijvoorbeeld aan:

 • Voedingssignalen herkennen
 • Huid op huid contact
 • Rooming-in
 • Goed aanleggen
 • Verschillende voedingshoudingen
 • Borstvoeding organisaties

Houd je baby na de geboorte met huid op huid contact bij je, zodat jullie rustig kennis kunnen maken en de baby ongestoord op zoek kan gaan naar de borst. Leg je baby binnen 1 uur na de geboorte aan de borst. Mocht dit wegens medische redenen niet haalbaar zijn, leg je baby dan met huid op huid contact bij de partner.

Wij adviseren om zeker de eerste dagen de baby zo vaak mogelijk aan de borst te leggen en niet langer dan 2 á 3 uur tussen de voedingen te laten. Wil de baby eerder drinken dan om de 2 uur, dan mag dit altijd. Laat de baby afwisselend en in verschillende houdingen aan beide borsten drinken, dit verkleint de mogelijke klachten rondom borstvoeding.

Flesvoeding:

Indien je op verzoek van de verloskundige of uit eigen beweegredenen geen borstvoeding kan of wil geven, dan staan onze kraamverzorgenden voor je klaar om je ook daarin te begeleiden. Ook bij flesvoeding is een juiste begeleiding gewenst en kunnen al je vragen beantwoord worden. Bijvoorbeeld:

Kraamzorg Wereld Wonder en flesvoeding

 • Welke voeding moet ik geven
 • Hoeveel moet mijn baby drinken
 • Hoe maak ik de voeding hygiënisch klaar
 • Hoe moet ik de voeding bewaren
 • Hoe geef ik mijn baby de fles op de juiste manier

Bespreek je voedingskeuze met de verloskundige, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Bezoek gratis (Als je bent ingeschreven bij Kraamzorg WereldWonder) en vrijblijvend de borstvoedingsbijeenkomst en maak daarna je keuze voor borstvoeding of flesvoeding!

Lactatiekundige:

Al onze kraamverzorgenden zijn gespecialiseerd op het gebied van lactatie.

Vragen rondom de borstvoeding? Geef ons even een belletje. Is een lactatiekundige toch noodzakelijk? Dan kunnen wij dit voor je regelen. Kraamzorg WereldWonder werkt intensief samen met ervaren en deskundige lactatiekundigen.

Discreet borstvoeding geven

Bel voor meer informatie naar: 085-8000323.

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) een lactatiekundig consult, dit kun je in de polisvoorwaarden terugvinden.