Hoe overleef je jouw zwangere vrouw?

Vrouwen doen namelijk de gekste dingen als ze zwanger zijn, hoe ga je daar als man mee om? De gids!

En dan is het niet altijd even makkelijk je aan te passen. Ja ja, we hebben het over de mannen hier. Nesteldrang, gekke eetbuien en zware emotionele moodswings: de toekomstige partners hebben het er maar zwaar mee. 

Daarom deze tiplijst, zodat de partners inspiratie op kunnen doen om de zwangerschap later als een leuke tijd te herinneren (want daar draait het uiteindelijk om!). En geen zorgen, het draait echt niet allemaal om ‘doen wat je vrouw zegt ieder moment van de dag’. Hier is ook rekening gehouden met de partner, ook al is dit geschreven door vrouwen :D.

Let op! We schrijven hieronder over ‘papa’ worden, maar je kan natuurlijk ook als partner ‘mama’ worden. Lees het zoals het past bij jou situatie 🙂

1. Toon interesse

Een advies dat echt op de eerste plaats hoort. Door iedere dag even aandacht aan haar te besteden voelt ze zich gewaardeerd, ook nu ze zich alles behalve mooi en sexy voelt. Interesse tonen in de baby laat ook zien dat je zin hebt om vader te worden.

Zwangerschap en bevalling

Tip: Hou bij hoeveel weken ze zwanger is! Er zijn handige apps waarin je precies kunt zien hoe ver ze is en wat er deze week is gebeurd. Ze zal het waarderen dat jij het ook op de voet volgt.

2. Informeer

De reden waarom veel partners niks met de verzorging van de baby te maken willen hebben is vaak omdat ze er niets over weten. Voorkom dat je straks je baby bij je vrouw dumpt en zoek informatie! Het is ook de taak aan jou om de baby te verzorgen denk aan fles geven, luier verschonen, ‘s nachts uit bed gaan. Zorg dat je alvast een beetje weet hoe alles werkt.

3. Geen nieuws

Veel vrouwen zijn tijdens de zwangerschap extreem gevoelig. Het nieuws kijken (waar vaak slecht nieuws in voorkomt) heeft dan alleen maar een negatief effect. Een leuke film kijken is dan beter.

4. Ga mee naar de verloskundige

En nee, je hoeft niet iedere keer mee (we weten dat jij gewoon moet werken), maar probeer toch op de belangrijkste momenten erbij te zijn. De eerste echo en de 20-weken echo bijvoorbeeld zijn momenten waar je zelf ook gewoon bij wilt zijn.

Gratis pretecho bij inschrijving van Kraamzorg Wereld Wonder

 

5. Denk niet altijd het ergste

Hiermee bedoelen we vooral dat je niet moet denken dat je leven voorbij is als het eerste kind er eenmaal is. Je hebt nog steeds tijd voor vrienden en hobbies, alleen moet je je tijd beter indelen.

6. Het klaagmoment

Ja, een zwangerschap is zwaar en je vrouw krijgt het nodige te verduren. Dan is een momentje om te klagen gewoon erg welkom. Jij zit er natuurlijk niet echt op te wachten, maar probeer iedere dag gewoon een moment te pakken waarop ze haar frustraties lekker kan uiten.

7. Sexy voelen

Hoe dikker de buik wordt, hoe minder mooi en sexy je vrouw zich zal voelen. Juist in deze weken is het belangrijk nog lekker op dates te gaan. Even uit eten, ‘s avonds een kort rondje door het park… het zijn net die dingen die het verschil maken. Laat zien dat je haar nog steeds als vrouw ziet en niet alleen als (aanstaande) moeder. Vertel haar hoe sexy je haar vindt!

8. Relax

Dit wordt vaak tegen zwangere vrouwen gezegd, maar de partners kunnen deze tip ook best ter harte nemen. Ga er af en toe gewoon even tussenuit. Zoals we al zeiden, er is nog steeds tijd voor je vrienden en je hobbies. Je komt met nieuwe energie terug en je hebt weer nieuwe verhalen te vertellen. Vergeet alleen niet dat zwangere vrouwen overgevoelig kunnen zijn voor geur. Die douche na een avond stappen zal ze zeker waarderen!

9. Incasseer

We moeten deze er toch echt bij zetten. Die hormonen willen er nog wel eens voor zorgen dat ze om niks uit haar vel springt, of ineens een tranendal veroorzaakt terwijl je het twee minuten geleden nog zo gezellig had. Denk heel bewust dat dit komt door hormonen, dan kan je het veel beter incasseren.

10. Geef grenzen aan

Ondanks dat je moet incasseren, hoef je ook niet over je heen te laten lopen. Geef (op een goed-getimed moment welteverstaan) aan wanneer je een tirade echt te overdreven vond. Hierdoor krijgt ze goed door wanneer jij het ook gehad hebt met die hormoonbuien.

Bron: Dit artikel is afkomstig van Minime.