Intakegesprek kraamzorg

Het intakegesprek. Nadat we je inschrijving hebben ontvangen, maken we rond de 30e week van je zwangerschap een afspraak. Een van onze medewerkers komt dan langs bij je thuis of we doen een telefonische intake, onze voorkeur gaat uit naar een persoonlijke intake bij jou thuis.

Tijdens dit gesprek, van ongeveer een uur,  luisteren we naar de wensen van jou (en je partner) en we bespreken samen welke soort zorg het beste bij jou en jouw gezin past. Het gaat daarbij om zaken als:

  • Wat kun je van de kraamverzorgende verwachten;
  • de voeding van de baby en hoe je je hierop kunt voorbereiden;
  • borstvoeding en tips om het opstarten hiervan te vergemakkelijken;
  • werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden van de kraamverzorgende;
  • veiligheid in huis;
  • benodigdheden voor de bevalling en kraamperiode;
  • uiteraard krijg je ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tevens ontvang je tijdens de intake een gevulde goodiebag met onder andere een romper van het merk Noppies, babybillenzalf van Bepanthen, luiers en babybillendoekjes van Pampers, vitaminen van Davitamon en nog veel meer!

TIP: Noteer vooraf al je vragen!

De kraamzorgwijzer

Tijdens het intakegesprek ontvang je van ons een kraamzorgwijzer. In dit handige boek vind je veel bruikbare informatie over de periode voor de bevalling, de eerste uren na de bevalling, en de kraamperiode. Zo krijg je alvast een beeld van de kraamtijd die komen gaat.

Afspraken die je maakt met de kraamverzorgende, tips, adviezen en antwoorden op je vragen leggen we vast in de kraamzorgwijzer. Na de bevalling zal de kraamverzorgende van dag tot dag gegevens bijhouden over o.a. voeding, algemene toestand van de baby en de moeder. Zo kan de verloskundige in één oogopslag zien hoe het de afgelopen dagen met jou en je baby is gegaan. Aan het einde van de kraamtijd is jouw kraamzorgwijzer uitgegroeid tot een leuk en nuttig naslagwerk!

Intakegesprek kraamzorg

Lees verder over onze kraamzorg in de avond en ‘s nachts.